Det ska vara en laptop i årDet är onsdag, klockan är sex på morgonen, och jag står i kön till säkerhetskontrollen på Midlanda flygplats norr om Sundsvall. Jag ska strax ta direktflyget till Göteborg för att där delta i ett jobbrelaterat möte.

Framme vid säkerhetskontrollen får vi samtliga gå igenom samma procedur. Man tar av sig sina ytterkläder, lägger fickornas innehåll i en plastlåda, samt promenerar igenom metalldetektorn. Själv går jag igenom samma moment som alla andra men inser att jag på en punkt faktiskt avviker från de övriga passagerarna. Jag har nämligen inte någon laptop i handbagaget.

De allra flesta i kön har alltså med sig en bärbar dator och framme vid säkerhetskontrollen får alla öppna respektive datorlock och visa för säkerhetstjänstemannen att det inte finns någon bomb i tangentbordet. Uppenbarligen ingår numera en laptop i varje resenärs standardutrustning, oavsett om man reser i jobbet eller som turist.

Det är nästan så jag känner mig lite udda när jag står där på kontrollens säkra sida och plockar ihop mina saker. Tyst frågar jag mig själv: Har jag egentligen någon trovärdighet som businessresenär när jag inte flyger med en laptop i handbagaget?

På mötet i Göteborg deltar personer från flera olika länder och allt prat är enbart på engelska. Två personer turas om att hålla föredrag och kopplar lätt in sina bärbara datorer i projektorn i taket. Ur ett hål mitt på sammanträdesbordet slingrar sig nämligen en härva av kablar upp. Där finns nätkablar, närverkskablar och kablar till projektorn.

Efter en stund inser jag att bland de 14 personerna som deltar i mötet är vi endast tre som inte tagit med en laptop. De flesta mötesdeltagarna har alltså pluggat in sina bärbara datorer men endast ett fåtal av dessa personer använder datorn till att visa någon presentation. Vad de övriga använder sina datorer till - det vet jag inte. Jag lutar mig diskret mot min bordsgranne och konstatera att hon skriver ett mail som hon raskt skickar iväg.

Hm... Måste nog skaffa mig en bärbar dator jag också. Om man vill vara på topp, bör man ha en laptop.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,
#1 - Kerstin

Funderar oxå på att skaffa mig en! För att få vara på toppen!

#2 - Lisbeth

hahaha! Sista meningen var härligt fyndig!

Trevlig helg!

#3 - Per-Anders

Ja precis. Vara på topp med en laptop. Ha ha.

#4 - Beate

1. Det är ju synd att du inte kan ta båten från Sundsvall till Göteborg. Båttrafiken verkar inte har någon säkerhetskontroll alls.

Håller med Lisbeth såklart ;-). Men varför släpar jag min "Mats" (så heter laptopen) med mig t o m för bara en övernattning vi förra veckans konferens. Hallå P-A för att BLOGGA (och gå på bloggrunda) såklart. Okay då, mejla gör jag ju också... man kommer nämligen hopplöst efter om man inte gör dessa saker dagligen. Å det är ju så himla kul också :-)

#5 - Per-Anders

Beate: Jag kan avslöja att min sambo har en laptop som jag använder för att blogga när vi semestrar tillsammans. Vem vill bo på ett hotell utan trådlöst nätverk nuförtiden?

#6 - Beate

Svar: Japp, det var precis vad den gjorde strax efter klockan 16:00 idag. Tyckte att jag skulle dokumentera det.

Okay det var 08-igenkorkat överallt så den var kanske överhettad, men sjukt var det iaf.

#7 - josefin

det var en gamal bild, så jag rökte inte idag. har trappat ner med ciggaretterna och röker aldrig på vardagar längre, med något undantag! Så tyvärr är inte ciggaretterna den stora boven.