En minigris är skjuten



Härom dagen tog jag ovanstående bild med min mobilkamera, en bild som jag känner ett intensivt behov att dela med mig av till läsekretsen. Bilden är tagen på en livsmedelsaffär i Sundsvall och visar löpsedlarna för de nyss anlända kvällstidningarna. Kolla in Aftonbladets löpsedel till vänster och rubriken "Robinson-Jarmo sköt ihjäl ex-fruns minigris".

I sina strävanden att sälja så många lösnummer som möjligt är det ju ett bekant faktum att kvällstidningarnas löpsedlar har stor betydelse för försäljningen. Det innebär ju att rubrikerna på löpsedlarna refererar till artiklar som många förväntas vilja läsa om.

Därför undrar jag: Finns det verkligen människor som utbrister följande replik när de ser ovanstående löpsedlar?

- Yes, idag måste jag verkligen köpa Aftonbladet så jag får läsa om Robinson-Jarmo när han sköt en minigris.

Robinson-Jarmo har alltså skjutit en minigris.

För det första: vem är Robinson-Jarmo?

Visst, jag förstår att det är någon av deltagarna i dokusåpan Robinson eftersom han kallas Robinson-Jarmo. Men är det verkligen på det viset att vad deltagarna i TV-såpor har för sig engagerar folk mer än det som händer i den verkliga verkligheten runt omkring oss?

För det andra: Han har skjutit en minigris.

Herregud! Om han skjutit sin ex-fru eller någon av de övriga Robinsondeltagarna kanske det funnits ett läsvärde i artikeln. Men en minigris...

Är vår verklighet verkligen så innehållslös att det är dokusåporna som ger oss spänning?



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Robinson i Aftonbladet:
Straffet: Ingen lyx-semester

Paktkungens sorti blev snöplig och ynklig

#1 - Mumrik

Okej, det borde inte ha varit på löpet, men att kvällstidningarna har sin egen logik när det gäller löp, vet vi redan.

Faktum är dock att Jarmo verkar vara en otäck än, om du läste artikeln?

#2 - Trög?

Vet du ens vad de syftar på när de säger minigris? Tror inte du sett ett enda program av Robinson så innan du uttalar dig, läs texten om vad det egentligen handlade om. Och o ja, de är betydligt roligare att läsa om Robinson än om någon tragisk självmordsbombare som sprängde 5 muslimer i luften.

#3 - Per-Anders

Trög?: Nä, jag har inte sett ett enda program av Robinson. Däremot har jag läst texten som rubriken syftar på och där står det att det faktiskt handlar om en minigris, dvs en mindre variant av en gris som man kan ha som sällskapsdjur. Själv tycker jag nog det är mer intressant hur man kan lösa konflikter i världen, typ med självmordsbombare inblandade, än konstruerade konflikter endast skapade som TV-underhållning.

#4 - Per-Anders

Mumrik: Jo, han verkar vara lite väl brutal den där Jarmo. Jag har läst artikeln.

#5 - Bildgatan-Avsändare Margareta

Satt och läste lite här hos dig när jag hamnade precis här och ler. Rubrikerna på löpsedlarna kan verkligen vara så dåliga, men det är nog trots allt det som säljer. Vad du och jag än tycker. Jag måste erkänna att Aftonbladet är en tidning som köps nästan dagligen här hos oss. Nu handlar det om den rosa bilagan som lockar för sambon, vilket gör att jag naturligtvis bläddrar i den.



Jag kanske skulle klara mig ganska bra i ett frågeprogram vad gäller skvaller efter att ha läst tidningen under många år. Journalistiken har fått ta några steg bakåt för det vi efterfrågar.