Är raggmunk fin mat?

Leif Mannerströms Raggmunk med fläsk

Härom dagen gjorde jag raggmunk till middag, en maträtt jag tycker väldigt mycket om. Jag tänkte egentligen göra rårakor men de gick bara sönder i stekpannan så jag ändrade strategi och gick över till att göra raggmunk i stället. Med andra ord, jag hällde i mjölk, vetemjöl och några ägg i potatisgeggan och vips fick innehållet i stekpannan en fast och fin form.

Jag var faktiskt ganska stolt när jag något senare kunde servera familjen ett gäng gyllenbruna raggmunkar, och till dessa bacon och lingonsylt.

Själv tyckte jag att jag gått i land med ett mästerstycke, som lagat i ordning denna middag. Men kan man kalla det för fin mat?

Vad är egentligen definitionen på fin mat? På sätt och vis tycker jag raggmunk är fin mat, jag har ju faktiskt lagat mat av riktiga råvaror. Det är ju inte alls frågan om något halvfabrikat.

Men handlar fin mat om vilka råvaror man använt, eller är det egentligen priset det är frågan om? Blir det fin mat när man äter kött som har högt kilopris?

Hm... Jo, priset har nog stor betydelse i sammanhanget.

Men den finaste maten är nog den som tillagats med kärlek, vilket är fallet när jag gör raggmunkar.

(Bilden ovan är för ovanlighetens skull inte tagen av mig. Jag var tvungen att kolla på nätet för att hitta en bild på raggmunk)


Läs även andra bloggares åsikter om
, ,
#1 - Lisbeth

Det är en av mina favoriträtter! Dessutom är det enkelt att fixa i ordning, tycker jag.

#2 - Evalena

Jag håller med dig - Raggmunk är fin mat! Så länge man använder riktiga råvaror och inga halvfabrikat.

#3 - Woopsidaisy

Det är ju en definitionsfråga! Hade nån bjudit mej på raggmunk med bacon, hade jag blivit överlycklig! jag älskar denna jättefina rätt. Resten av familjen hade däremot blivit djupt olyckliga för dom definierar inte raggmunk som riktig mat!