U2 i Göteborg bättre än Smalare än Thord i Timrå?Det är fredag kväll och vi har just kommit hem efter en sväng till Timråland, Timrås alldeles egen lilla stadsfestival. Vi var inte där speciellt länge, men lagom länge för att hinna med en öl och lyssna lite på kvällens dragplåster som var coverbandet Smalare än Thord. Till publikens förtjusning bjöd Smalare än Thord på en rad mer eller mindre kända covers och det blev ett rejält drag framför scenen.

Efter andra låten höll sångaren i bandet en utläggning om ishockey (ganska naturligt mellansnacksämne i Timrå) och bekänner utan att blinka att han är Brynäsfantast. Vilken modig kille att stå och säga något sådant på en scen i Timrå!
 
På väg hem från Timråland ringer en av plastbarnen som är på U2-konsert i Göteborg. Under några sekunder får vi lyssna på U2 live i mobilen men tyvärr är inte ljudet så bra. Vi i kan i alla fall urskilja Bonos röst men inte vilken låt det är.


Medan sambon fortsätter att prata med sin son funderar jag på om jag egentligen skulle vilja vara på plats där på Ullevi. Visst, U2 är en cool rockgrupp och deras show ska ju vara riktigt spektakulär, men Timråland är inte så tokigt det heller. Kvällens evenemang i Timrå har ju fritt inträde, det är inte lika trångt som i Ullevi, och här kan man ta en öl på promenadavstånd från bostaden.

I morn går vi nog ner till Timråland igen. Tror jag ska testa någon av maträtterna som erbjuds.

Förresten, hur smal är man egentligen om man är smalare än Thord?

  
Bilder: Smalare än Thord fick publiken på gott humör under spelningen på Timråland. Möjligen hade även publikens ölkonsumtion en viss inverkan på stämningen under kvällen.


Aftonbladet:
Kvällen U2-konsert på Ullevi
Monsterscenen är 50 meter hög
U2 har landat

Sundsvalls Tidning:
Timråland för tredje gången

Dagbladet:
Skärpt åldersgräns i årets Timrålandtält


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,
#1 - Beate

Timrå har en stadsfestival, Sundsvall likaså... Stockholm = ingenting :-(. Kul för er!!! "Smalare en Thord" har jag aldrig hört talas om, men en av mina mellanchefer heter Thors och han är då inte smal, inte smal alls. Ska rekommendera bandet för honom ;-)

#2 - Per-Anders

Beate: Nja, helt utan stadsfestivaler är väl inte Stockholm. Själv önskar jag att jag haft möjlighet att besöka festivalen Where The Action Is och där fått lyssna till Neil Young.

#3 - Per-Anders

Kan meddela att det inte blev några kulinariska upplevelser för vår del på Timråland under lördagen. Ett ihållande regn dämpade lusten att gå dit över huvud taget. Det blev endast ett kort besök på lördagkvällen.

#4 - Maggan

Hi,hi... "Smalare än Tord" är inte hälften så stora publikdragare som södra Sveriges motsvarighet "Joddla med Siv"! Dessa skåningar använder dessutom endast eget material, ofta med verklighetsanknytning till lokala profiler och händelser! Har haft mycket kul på tillställningar i Halland och Skåne, under mina 16 somrar i Mellbystrand, där just dessa kört sin grej! "Smalare än Tord", släng er i väggen..... http://www.youtube.com/watch?v=kvWGzF1F0DA