Protest av rökande poliser

För några veckor sedan var min sambos son på en tjänsteresa i Bulgarien. Under en vecka besökte han ett stålverk i landet för att kolla på utrustning som företaget han jobbar åt hade levererat. Bulgarien är ett land som jag inte har någon som helst relation till, så därför surfade jag runt lite på nätet för att kanske hitta en del fakta om landet.

Bland annat hittade jag en bulgarisk nyhetsbyrå som heter Novinite.com och en av nyheterna där var om en protestaktion av polisen. En lördag i mitten av december samlades nämligen 4000 polismän utanför inrikesministeriets byggnad i huvudstaden Sofia för att protestera mot låga löner och dåliga arbetsförhållanden. Och det sätt man protesterade på var att samtliga ställde sig och rökte! Alltså, 4000 rökande personer på samma plats. 

Uppenbarligen har man en annan syn på rökning i Bulgarien än vi har här i Sverige. Sambosonen rapporterade nämligen om att de allra flesta han träffade under sin Bulgarienvistelse rökte intensivt. Men det känns ändå som en lustig och lite annorlunda prostaktion att tusentals människor ställer sig och röker samtidigt.

Själv tycker jag det känns bra att vi i Sverige går mot en utveckling där fler offentliga platser och lokaler blir rökfria.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,