Långsiktig strategi i matlådan



















Middagen igår bestod av köttbullar och makaroner, dvs traditionell svensk husmanskost. Efter att vi ätit färdigt gjorde jag i ordning en matlåda av resterna, avsedd att bli lunchmat på jobbet.

När jag lade ner matresterna i lådan konstaterade jag att det var gott om makaroner, men att det endast fanns fyra köttbullar kvar i stekpannan. Jag drog mig då till minnes att jag vid ett tidigare tillfälle stod inför det omvända faktumet: helt slut på pasta, men många köttbullar kvar. Resultatet den gången blev att jag frös in en matlåda som endast innehöll köttbullar och ingen pasta.

Med ens blev allt så enkelt. De två matlådorna fick bli en, komplett med lagom mängd av både makaroner och köttbullar.

Med kontinuitet och en långsiktig strategi kan man säkerställa en tryggad försörjning av matlådor i frysen.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,