Nytt kök belöning efter rörig höst
Det hela började redan i somras. En dag i slutet av juli noterade vi hur det plöstligt låg en liten pöl med vatten på golvet i köket. Vi torkade bort vattnet men en stund senare hade en ny liten vattensamling bildats.

Efter en närmare inspektion utförd av Munters torkteknik besannades våra farhågor -  en stor del av köksgolvet var vattenskadat. Ett av vattenrören upp till diskhon var trasigt och därifrån hade det troligen droppat vatten under en lång tid. Köksgolvet bröts upp och en torkfläkt installerades som sedan blev en familjemedlem under flera månader framåt.

Roligare kan man ha än ett demolerat kök och en torkfläkt som står och brummar dag och natt.

Men det finns det som är ännu mindre kul än ett vattenskadat kök. Mitt under den värsta röran fick vi stopp i avloppet och efter två besök av Alnö Högtrycksspolning insåg vi det oundvikliga - vi måste helt enkelt byta det utgående avloppsröret från huset. En grävmaskinsentreprenör anlitades och efter två dagars grävande var ett nytt och helt avloppsrör på plats.

Men nu är i alla fall äventyren med vattenskador och avloppsproblem över (i alla fall nästan, strax före jul upptäckte vi ytterligare en liten vattenläcka i källaren). Just nu känns det till och med riktigt trevligt. När köket ändå var i snickarnas våld så passade vi på att piffa till lite. Vi bytte ut några av vitvarorna (till svarta vitvaror) samt lade in golvvärme och en ny bänkskiva. Mycket av det praktiska arbetet gjorde vi själva och resultatet blev jättefint.

I början av december kom de sista delarna på plats och vårt nya fina kök var komplett (ok, det fattas någon liten list men den kommer på plats den också).

Se ovan några bilder från vårt "nya" fina kök. Klicka på bilderna för att se en förstoring.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,
#1 - Lisbeth

Tack för din berättelse! Tänk att nåt så jobbigt går att berätta "trevligt"... hmmm... Fantastiskt fina bilder!! Syns att foto är din grej :DHar ännu inte startat med Tradera... jobbar på det... Är väl miljöskadad av mitt jobb med försäljning, lagerhantering, krävande kunder, vet en massa som blir som trösklar för mig :o/

#2 - Ingela

wow!bra skrivet inlägg om köttbullar, mycket bra uttryckt ;o)