Storstädning i näsan

Igår var jag hos Öron- näsa- hals- avdelningen på sjukhuset och fick vara med om en bihålesköljning. Den gick till så att läkaren tog med sin ena hand ett stadig tag om mitt huvud, och med den andra handen körde han in en tjock ihålig nål i min näsa. Inne i näsan tryckte han nålen igenom benväggen och in i bihålan. Därefter pumpade han in en saltlösning i bihålan som sedan kom ut igen genom näsan. Ja, inte bara saltlösningen kom ut, utan även en massa äckel-päckel som fanns i bihålan.

Först storstädning i min högra bihåla, sedan samma procedur i min vänstra.

Läkaren konstaterade att jag har kronisk bihåleinflammation och för att säkerställa att inte någon tand i överkäken är boven i dramat fick jag idag en tid hos tandis för röntgen. Där konstaterade tandläkaren att en tand var död och när jag efter 1,5 timme återvände till jobbet var jag en tand och 1200 kronor fattigare.

På måndag ska jag på ett nytt besök hos näsdoktorn på sjukhuset. Då blir det ytterligare spolningsäventyr i näsan.
#1 - Lisbeth

Usch då! Det lät jobbigt :o(

Tänk att tänder kan orsaka sånt...?!?

#2 - Lisbeth

...eller på soffan i vardagsrummet hos olika polare, tills de blir less... :o/

#3 - woopsidaisy

Bihålsinflammation är vidrigt. Jag har lätt att få det och blir panikslagen varje gång jag blir förkyld. Jag tar nazonex mot svullna slemhinnor och akutbehandlar med rinexin. för att förhindra att bakterier får fäste i näsgångar och bihålor, kan man prova nässköljning med salt vatten kolla på http://www.renasnoken.se/