Alla hjärtans dag


I lördags var det Alla Hjärtans Dag. Min sambo fick en förpackning chokladhjärtan samt en blomma av mig och jag fick en förpackning chokladhjärtan samt en digital fotoram (en jätteliten som hänger i nyckelknippan) av henne. Dessutom bakade sambon en hjärtformad semmeltårta (se bilden ovan) som familjen smaskade i sig.

Någon sa till mig att Alla Hjärtans Dag inte är något att fira utan i stället borde bojkottas, och att man ska visa kärlek till varandra alla dagar på året och inte endast den dag då det står så i almanackan. "Bara ett kommersiellt jippo som affärsmännen tjänar pengar på", sa denne.

Visst är Alla Hjärtans Dag ett kommersiellt jippo, men det är ju alla storhelger. Jämför med Halloween och i synnerhet julen. Under julen bryter ju den kommersiella masspsykosen ut och alla springer runt och handlar en massa klappar som ingen sedan vill ha. Men då är det inte tal om någon bojkott.

Min sambo och jag visar varandra kärlek varje dag. Varje morgon när vi åker till var sitt jobb ger vi varandra en puss och varje kväll när vi åter ses kramar vi om varandra en stund i hallen.

Så i lördags kändes det extra bra att få ge min älskade en blomma och några röda chokladhjärtan.
#1 - Lisbeth

Du är gullig du, P-A!

Helt överens med dig, det är roligt att få ge nån liten hjärtesak till dem man bryr sig om. Förresten finns det vetenskapliga studier som stöder teorin att vi människor mår bra av att få ge, för en god sak :o)

#2 - woopsidaisy

men hallå... det är väl klart att man ska få fira alla hjärtans dag och då faktiskt inte bara hylla den man delar säng med, utan alla man tycker om! (nej inte gruppsex)