Pannkakskorv - robust maträtt för hungriga män
Idag skulle jag vilja bjuda på ett recept som jag faktiskt komponerat alldeles själv. Maträtten kallar jag för pannkakskorv och är idealisk att laga i ordning på fredagar. Jag fick iden till rätten för ca 25 år sedan då jag var ungkarl och nästan varje torsdag gjorde pannkakor till middag. Ofta blev det några pannkakor över och många gånger funderade jag på om de inte skulle kunna gå att använda även till fredagens middag.
Lösningen kom den gången då jag hittade några varmkorvar i kylen och plötsligt var det solklart hur jag skulle göra. Pannkakskorv är kanske inte att betrakta som någon light-mat, men man blir garanterat mätt till en låg kostnad. Själv gillar jag pannkakskorv därför att det är en robust och okomplicerad maträtt, helt enkelt manlig mat som funkar bra när det är fredag kväll.
Numera är jag sambo med en kvinna som har lite vidare syn på matlagning än pannkaka och korv, men igår åt vi pannkaka - och tro det eller ej, i morse hittade jag två grillkorvar i kylen och vips var dagens lunch räddad. Jag tog även tillfället i akt att föreviga min matupplevelse på bild som jag nu delar med mig av här:
Pannkakskorv
En person
Ingredienser
2 st färdigstekta tunnpannkakor
2 st varmkorvar (alt grillkorv)
4 ostskivor
En liten klick margarin
Gör så här:
(Se även bilderna nedan)
1. Värm ugnen till 225 grader.
2. Bryn de två korvarna lätt i en stekpanna.
3. Lägg ut pannkakorna bredvid varandra på ugnsplåten. Lägg två ostskivor på varje pannkaka och sedan en korv på varje pannkaka.
4. Rulla varje pannkaka runt respektive korv och sätt in plåten i ugnen. Grädda pannkakskorvarna i ca 10 minuter eller tills osten är smält.
5. Lägg upp pannkakskorvarna på en tallrik och servera med en skivad tomat och en öl (på bilden det estländska ölet Saku).
Smaklig måltid!
2.
3.
4.
4.
5.
Läs även andra bloggares åsikter om Pannkakskorv, öl,