Jag börjar bli tjockJag tänker att jag borde börja motionera. När jag vägde mig nyss visade vågen 97 kilo och det är minst 10 kilo för mycket. Känner mig som en säck potatis. Eller ett sånt där sjölejon jag såg på TVn härom kvällen.

Problemet är inte att jag tycker jag ser för tjock ut (jo, jag ser tjock ut men det är inget problem för mig), utan problemet är att jag känner mig tjock. Svullen, fet, äcklig.

Egentligen borde jag vara ute och motionera nu. Men istället sitter jag här vid datorn. Det är en del av problemet.

Det handlar också om för mycket god mat och för lite motion. Nyss åt jag två stora portioner Korv Stroganoff och tre bitar Toblerone. På helgerna blir det öl och chips. Jag som egentligen brukar förespråka en sund livsstil.

Hur kunde det bli så här?

Men jag röker i alla fall inte. 

Jag vet att jag måste ta mig i kragen och sätta igång. För ett par år sedan gick jag ner nio kilo på tre månader, så jag vet att det går. Bara man bestämmer sig.

Nu ska jag sätta mig i soffan och vila lite.


Läs även andra bloggares åsikter om
, , , , ,

Expressen:
Är det onyttigt med fruktsocker?
#1 - Maggan

Ha, ha... Du är rolig du PA! Valross!!! Valross!!! Ett sjölejon är en ganska smäcker och muskulös varelse (se: http://www.ne.se/sj%C3%B6lejon) Liten, i alla fall i jämförelse med din valross (se: http://www.ne.se/valross)Thi, hi... Hälsningar från en 62 kilos rökare!

#2 - Beate

Maggans kommentar är klockren ;-)

Jag tycker att den där eländiga kroppsfixeringen är sjuk. Man ska trivas med sin vikt, det är viktigast. Finns det hälsorisker med i bilden är det ju bara att bita i det sura äpplet (redan då har du gått ner 300 gram) och sätta igång. Vaddå motion... Ät hälften av vad du äter nu och skippa sötsakerna så rasar kilona.

Sagt av en som inte gillar sötsaker/chips alls (lyckligt lottad), väger 55 kg och röker;-)

#3 - Per-Anders

Maggan: OK, fel av mig. Det råkade bli en bild av en valross.Beate: Jag poängterar ju faktiskt i inlägget att det inte är kroppsfixering det handlar om ("...inget problem att jag ser tjock ut..."). Vad det handlar om är att jag KÄNNER mig tjock, och därför bör motionera. Vilket jag också tänker göra. Snart.

#4 - Maggan

Ha, ha... Jag tyckte att bilden på valrossen var perfekt för inlägget! ...däremot var det synd att kalla den för sjölejon. Du får lägga av med mjölmaten! Nu är det slut med "pannkakskorv"! Thi, hi...

#5 - Kerstin

Svårt att behålla vikten efter en nedgång! Jag vet, 13 kg ner blev snabbt 17 kg upp!

Hör att det i.a.f. skall vara nyttigt att dricka kaffe och te! Alltid "nå go´t"!

Valross-sjölejon ser ut att vara trevliga djur:))

#6 - Henrik

Du eldar ju pellets, ger det dig inte motion nog?

Det räcker nästan för mig...Annars kan jag nästan rekommendera en allevo kur, smakar skit, men fungerade på mig. Plågade mig i två veckor... kommer aldrig att göra om det...Men det krävs like stake att så i lunchrummet på jobbet och blanda en jävla sopp till frukost, lunch och eftermiddags fika...http://henriksblogg.se/tag/allevo/#7 - Per-Anders

Kerstin: Det här med att hålla vikten är ju en utmaning som kräver stor diciplin. Själv föredrar jag te framför kaffe.Henrik: Nja, jag är nog lite skeptisk till konstiga soppor som bantningsmetod. För ett par år sedan gick jag ner nio kilo med hjälp av Viktklubb.se. Det var en behaglig bantningsmetod. Jag kunde äta samma mat jag åt i vanliga fall, fast minde portioner, samt gick sköna långpromenader varannan dag.

#8 - Daniel

Ta det efter nyår vetja!Juletider måste man ju få frossa lite!!

#9 - Per-Anders

Daniel: Förra gången jag hade ett viktminskningsprojekt sammanföll faktiskt med jul- och nyårshelgen. Jag åt av all julmaten, fast lite av varje, och lyckades faktiskt gå ner i vikt (men många promenader blev det).

#10 - Lisbeth

...jag tyckte det var ok att banta första gången (jag gjorde det rejält). De nästföljande försöken har varit fruktansvärt hög tröskel till... jag har ännu inte orkat hålla ut.