Får man egentligen ha roligt på jobbet?Befinner mig just nu på Hotel Gothia Towers i Göteborg. Jag ska sova här i natt för att vara på möte hela dagen i morgon i Mölndal. Måste erkänna att det faktisk är riktigt kul att ibland få resa lite i jobbet. Men frågan är: får man egentligen känna så?

För några timmar sedan när jag satt på planet och tittade ut över Göteborg kände jag mig lite som en turist. Det var kväll och mörkt ute, och Göteborg glittrade som ett jättestort smycke under mig. Men så undrade jag för mig själv: Får livet egentligen vara behagligt under arbetstid?

Under många år av mitt liv var jag övertygad om att arbetet var något som faktiskt skulle vara besvärligt. Den allmänna attityden runt omkring mig var sådan, och att arbetet skulle vara förenat med något slags nöje - det var otänkbart.

Men så gick jag i väggen och blev sjukskriven och fick gå i terapi, och terapeuten sa: "klart du kan ha roligt på jobbet, man ska faktiskt sträva efter att ha roligt på jobbet. Lägg ner jantesnacket"

Så jag får väl försöka låta bli att skämmas när jag sitter här på tolfte våningen och tittar ut över alla lamporna på Liseberg. Fast lite skämdes jag när jag filmade med min kameramobil i den inglasade panoramahissen på väg upp till 23e våningen. Medpassageraren i hissen log lite överseende när jag ursäktade mig med: "man måste få vara lite töntig ibland." "Absolut", sa han.

Fast det är lite dyrt att äta här. Bland hotellets tre restauranger valde jag till slut lågprisalternativet i lobbybaren, endast 159 kronor för den mexikanska buffén. Maten var förvisso jättegod och det kändes riktigt lyxigt att vräka i sig räkor och tacochips med en Franziskaner (tyskt veteöl - jättegott), men jag kunde ändå inte låta bli att tänka på när jag bodde på Åsele Wärdshus för en månad sedan. Som hotellgäst där fick man äta vad som helst på menyn för endast 29 kronor. Jag minns att jag valde Skogshuggartallrik med två grillade köttbitar och stekt potatis.

Imorgon är det dock slut på "semestern". Då ska jag sitta på möte där många viktiga frågor ska avhandlas.

Videoklippet ovan har jag filmat i hissen på väg ner från 23e våningen till markplanet. En halv minut tog det. Bildkvalitn är urusel, men man får ändå en uppfattning om att man är i Göteborg.

#1 - Kerstin

Självklart skall Du få ha roligt på jobbet!

Det ger kvalitet på alla nivåer och åt alla håll!

Göteborg är en härlig plats på jorden( min lillasyster bor där)!

Ha det gott*

#2 - Per-Anders

Kerstin: Tack. Skönt att höra.

#3 - Beate

Wow. Inte illa. Klart du ska få ha roligt på jobbet - jämt. Jag har faktiskt roligt på jobbet (nästan) jämt. Läs dagens inlägg så förstår du.

För 29 spänn får man ju inte ens en starköl i Stockholm - och definitivt ingen mat - någonstans. Åt andra sidan vem vill frivilligt äta i Åsele, även om det är löjligt billigt där.

#4 - Per-Anders

Beate: Åsele är faktiskt helt ok.

#5 - Ailas

Det är självklart att man ska ha roligt på jobbet; i själva verket är det en förutsättning för att man ska orka år efter år! Eftersom jag jobbar med tonåringar har jag det jätteroligt varje dag. Många är otroligt roliga och levnadsglada...29 spänn i Åsele... men då tillkommer resan och då blir det ruskigt dyrt ändå. :)

#6 - Per-Anders

Alias: Jag hade förmånen att få åka till Åsele i ett jobbärende, och fick därmed betalt för att åka dit. Då kan man kosta på sig en skogshuggartallrik för 29 kr.