Jag är tvångsmässig Lost-tittare

Jag brukar egentligen inte se så mycket på TV, och definitivt inte på såpor. Står helt enkelt inte ut med att titta på tramsiga serier som exempelvis Dallas eller Rederiet.

Men några få TV-serier har jag faktiskt följt under årens lopp.

I början av 1980-talet gick serien V som handlade om utomjordingar med mänskligt utseende som landade med rymdskepp på jorden. Under seriens gång visade sig dock utomjordingarna vara ödlor och inte fullt så fridfulla som de först verkade. Jag gillade V därför att det var en oerhört spännande och välgjord serie som bjöd på många överraskande vändningar.

Och i början av 1990-talet följde jag serien Twin Peaks. En ganska märklig serie men jag gillade alla färgstarka och orginella karaktärer.

Sedan 2005 så följer jag serien Lost. Började se den av en slump och fram till dags dato har jag sett vartenda avsnitt. Lost är en oerhört välgjord och spännande serie som är väldigt annorlunda. Manusförfattarna undviker alla såpaklichéer och fokuserar istället på en spännande handling. En riktigt bra serie.

Så var det i alla fall de tre första säsongerna.

Men nu när den fjärde säsongen startat känner jag att Lost har spårat ur.  Spänningen är borta och istället liknar serien vilken såpa som helst. Handlingen bygger numera på "bad guys, good guys-konflikter" och töntiga kärleksintriger.

Helst skulle jag vilja sluta se Lost men jag kan inte. Jag har följt serien i tre år och vill hänga med den till slutet. Tidigare såg jag fram emot varje avsnitt, ja till och med längtade, men numera gruvar jag mig. Det känns jättejobbigt varje onsdagkväll när jag tänker på att jag måste stå ut med ytterligare ett tråkigt avsnitt.

Tycker att serien borde läggas ner nu så att jag kan få frid i sinnet och möjlighet att ägna mig åt något vettigare på onsdagkvällarna. Inser att jag är fast i Lost.

#1 - Lisbeth

hihihihi, du är rolig du, du gruvar dig för programmet - och ändå tvingar du dig att stå ut o se det... Kanske tur att man aldrig ser på såpor om de är så fängslande...
Ha det gott!