Jag ger mig ut på pilgrimsfärd

Äntligen har jag semester! I alla fall nästan. Just nu är det torsdag kväll, och får jag bara ta mig igenom en arbetsdag till så är semestern här.

Jag har verkligen sett fram emot min semester och mina fyra veckors ledighet. Under den senaste månaden har jag känt mig trött och sliten, nästan håglös. Vet inte riktigt vad det beror på men jag känner att jag behöver både vila och mental stimulans.

Därför ska jag nu bli pilgrim och bege mig ut på en vallfärd. Jag ska bege mig till en kultplats för att rena min skäl och få frid i sinnet.

Det är nämligen så att redan på måndag ska jag och min sambo åka iväg på en semesterresa. Målet är turistorten Palanga i Litauen, och vi ska åka i vår egen bil och bo i ett guest house. Det ska verkligen bli spännande. Jag har många funderingar inför resan. Hur är trafiksituationen i Litauen, är människorna trevliga och hur är det att bo på ett guest house?

I Litauens huvudstad Vilnius finns också världens enda staty av rockartisten Frank Zappa. Denne fantastiska musiker, som lämnade jordelivet 1993, hade själv ingen koppling till Litauen och hade inte ens satt sin fot där. Men en man i Vilnius, vid namn Saulius Paukstys, ville hedra sin idol och efter några års envist bearbetande av de lokala myndigheterna fick han till slut avtäcka en staty (som egentligen är en byst på en metallstolpe) av den store Zappa.

Och det är här min pilgrimsfärd kommer in. Zappa-bysten i Vilnius är ett av målen på semesterresan. Jag känner att det här är en kultplats för mig och här kan jag rena min skäl och få frid i sinnet.

Skämt åsido, men Frank Zappa är definitivt en av mina musikfavoriter. Hans låtar är en skön kombination av humor och genomtänkta kompositioner. Han hade även en cool attityd med ständiga attacker på etablissemanget. Lyssna på låtar som "I am the slime" och "The torture never stops".

Med Zappalåten "Dirty love" klingande i datorns högtalare avslutar jag så detta blogginlägg. Amen.


Här är några av bilderna jag tog på Zappa-bysten i Vilnius. Klicka på bilderna för att se förstoringar: