Utmanad

Jag har blivit utmanad. Inte på duell i gryningen eller på viktminskningtävling eller nåt sånt, utan i stället handlar det om bloggvarianten av att bli utmanad.

Den jag blivit utmanad av är Lisbeth, en av mina bloggande vänner. Hon i sin tur har tidigare blivit utmanad.

Här kommer förutsättningen för utmaningen:

Så här går det till: Länka till den person som har utmanat dig och glöm inte att lägga in dessa regler i inlägget. Berätta sedan sju saker om dig själv, både alldagliga och oväntade. Utmana sju personer i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till deras sidor. Låt dessa personer få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar på deras bloggar.

Det handlar alltså inte om svar på sju frågor eller liknande utan man bestämmer helt själv vad man vill berätta. Här kommer mina sju punkter:

1. Jag gillar slaskväder. När det är vinter och det är plusgrader ute med blötsnö och det är allmänt slabbigt ute, då blir jag glad. Inte för att jag gillar slaskvädret i sig. Men när det är mildväder på vintern behövs det inte lika mycket energi för uppvärmning av huset, och dessutom blir bilen mer lättstartad.

2. Jag kan nu avslöja min önskelista inför julen: Jag vill ha rakvatten, deodorant samt ett toalettlock. Toalocket ska inte vara vilket som helst. Det ska vara ett sådant med inbyggd dämpning. Det vill säga, när man fäller ner det så faller det sakta sista biten innan det stannar mot toasitsen. Skitcoolt, skulle man kunna säga. Finns på Silvan.

3. Guldkant i tillvaron för mig, det är fredagskvällar. Jag tycker det är underbart när jag kommit hem från jobbet på fredag eftermiddag och sambon och jag äter middag tillsammans. Vi småpratar om vad som hänt under dagen, bläddrar lite i någon reklampublikation och man får njuta av tanken att det är helg. Efter maten brukar jag göra upp en eld i öppenspisen och med en öl i handen sitta och stirra i elden ett par timmar. Det kallar jag livskvalitet.

4. Vår familj har en extra familjemedlem i källaren. Jag pratar om pelletspannan som ständigt är närvarande i våra sinnen. Ibland är pannan på dåligt humör och vägra starta. Då kan det hända att jag fäller en del hårda ord i pannans närvaro, men det brukar oftast ordna sig när jag plockar isär den för att skruva lite på någon skruv eller gör ren någon fotocell. Oftast fungerar pannan som den ska, bara vi kommer ihåg att fylla på pellets.

5. Jag älskar att lyssna på musik. Präglad av den generation jag tillhör så heter mina favoriter bland annat Pink Floyd, Beatles och Frank Zappa. Jag hävdar också bestämt att Sveriges bästa sångare heter Freddie Wadling.

6. Jag tycker väldigt illa om när människor är arroganta. Ibland så mycket att jag störs av det. Jag har väldigt svårt för människor som präglas mer av sitt ego än viljan att lyssna på andra människor.

7. Jag gillar att resa och upptäcka nya platser. Minnesvärda platser som jag själv kört bil till är bland andra Ålesund i Norge, Palanga i Litauen och Celle i Tyskland.

Nu går min utmaning vidare till följande bloggare: Tina och Andreas (Enligt utmaningsreglerna ska det vara sju men det får duga med två).

#1 - Tina

utmaningen fixad!

#2 - ldwngyqj

Dixavitegu fotahaza agivipa ugehu ojesa jovufegiba i iquvutef gejinodo ucen ebuloho fedesu!!

Svar: ?
Per-Anders